Skupina Emil Frey

Že skoraj sto let je glavno vodilo skupine Emil Frey biti najboljši v skrbi za vaš avto.

Ta cilj si je leta 1924 postavil švicarski mehanik in dirkač Emil Frey, ko je odprl svojo prvo servisno delavnico za osebna vozila in motocikle. Sledile so še številne poslovalnice, servisi, logistični centri za nadomestne dele, izobraževalni centri ter finančne in zavarovalniške pisarne za avtomobilski trg.

V tem času je Emil Frey postal eden večjih evropskih trgovcev z avtomobili. Kljub svojemu mednarodnemu delovanju in usmerjenosti v upravljanje več blagovnih znamk je Emil Frey v svojem jedru še vedno družinsko podjetje s tradicionalnimi vrednotami, ki jih pri svojem delu izkazujejo tako lastniki, člani družine Frey, kakor tudi naši zaposleni.

Emil Frey v Sloveniji s ponosom sledi tem vrednotam.

Emil Frey v Sloveniji

Zgodovina podjetja Emil Frey v Sloveniji

V Sloveniji delujemo od leta 2016, ko smo od Skupine PSA Peugeot Citroën prevzeli lastništvo družb za uvoz in distribucijo vozil Peugeot, Citroën in DS za slovenski in bosanski trg. Slovenski Emil Frey se je pomembno razširil leta 2020 s spajanjem več velikih slovenskih avtomobilskih trgovcev in distributerjev; odtlej poleg P Automobil Import in C Automobil Import pod skupno streho delujejo tudi Autocommerce, AC Mobil in Avto Triglav.

Emil Frey v Sloveniji zaposluje več kot 500 zaposlenih s povprečno starostjo 45 let in obsega 22 odstotkov slovenskega avtomobilskega trga.

Poleg prodaje novih in rabljenih vozil ter ponudbe zanesljivih poprodajnih storitev za kar 12 avtomobilskih znamk postaja skupina Emil Frey logistični center za nadomestne dele in shranjevanje pnevmatik z velikim skladiščem, središče bogatih zaposlitvenih možnosti za različne profile v avtomobilistični branži, center znanja za izobraževanja, servisiranje in vzdrževanje električnih vozil …

Emil Frey Avtocenter

Podjetje Emil Frey Avtocenter d. o. o. v sedmih lastnih prodajno-servisnih centrih in ob ostalih, več kot 85 v skupino Emil Frey povezanih poslovalnicah po vsej Sloveniji skrbi za prodajo in servis ducata priznanih avtomobilskih znamk: Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Fiat Professional, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Peugeot in smart.

Več o podjetju Emil Frey Avtocenter.