Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina Emil Frey Avtocenter posluje v okviru podjetja Emil Frey Avtocenter d.o.o, Baragova ulica 7, 1000 Ljubljana.

Pazljivo preberite splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo od potrditve vašega nakupa. Šteje se, da se z vsako transakcijo oziroma potrditvijo nakupa strinjate s celotno vsebino splošnih pogojev poslovanja. Splošne pogoje bomo redno ažurirali in bodo v vsakem trenutku v svoji najnovejši verziji dostopni vsakomur.

Podjetje Emil Frey Avtocenter d.o.o se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z veljavno zakonodajo ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Podjetje Emil Frey Avtocenter d.o.o dopušča možnost napak v slikovnem in tekstovnem materialu. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Morebitni spori med strankami, ki so v kakršni koli povezavi s spletno trgovino, se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

Kontaktni podatki

Za vsa morebitna vprašanja, informacije in pritožbe smo dosegljivi na:

Emil Frey Avtocenter d.o.o
Baragova ulica 7
1000 Ljubljana
Tel.: 01 5883 682

E-naslov: e-trgovina@emilfrey.si

Pogoji nakupa

Za nakup na naši spletni strani niti prijava niti registracija nista potrebni; vnesete zgolj naslov za dostavo, kateri se ne shrani. V začetni fazi nakupa oz. ob zaključku nakupa se imate možnost tudi registrirati; v tem primeru se vaši podatki shranijo, da vam naslednjič ne bo potrebno ponovno vpisovati vseh podatkov.

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše splošne pogoje poslovanja. Kupec lahko na podlagi 43.č člena zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) odstopi od pogodbe v 14 dneh od prejema blaga. Kupec mora v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe, podjetju vrniti blago nepoškodovano, v količini kot jo je prejel in originalni embalaži. Vračilo voženih ali že montiranih avtoplaščev ni možno. Stroške vračila blaga nosi kupec. Kupcu bomo v roku 14 dni po vračilu blaga povrnili kupnino na transakcijski račun.

V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave želenega artikla, si pridržujemo pravico do odstopa od pogodbe. Kupca o tem obvestimo po telefonu oziroma na elektronski naslov.

Garancija

Vsi artikli v prodaji na spletnih straneh imajo garancijo v skladu s slovensko zakonodajo. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika ali prodajalca. Ob uveljavljanju garancije vas prosimo, da predložite garancijski list ter originalni račun.

Dostava

Dobavni rok je naveden v podrobnem opisu artikla. Artikli, ki so na zalogi in so naročeni od ponedeljka do petka do 14:00, bodo odpremljeni še isti dan in dostavljeni na vaš naslov tekom naslednjega dneva. Artikli, ki so na zalogi in so naročeni po 14:00, bodo odpremljeni naslednji delovni dan in dostavljeni na vaš naslov v roku dveh delovnih dni. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme in dostave blaga ni. Stroški dostave znašajo 4 EUR z ddv za posamezni nakup kjerkoli v Sloveniji. V primeru plačila po povzetju vam dostavna služba Pošta Slovenije zaračuna dodatne manipulacijske stroške za prevzem gotovine po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Tabela 1: Manipulacijski stroški za prevzem gotovine po veljavnem ceniku Pošte Slovenije

Vplačilo obrazca UPN in UPN QR glede na vrednost paketa  Cena
do 98,00 EUR 1,05 EUR
od 98,00 EUR do 501,00 EUR 1,07 % od vrednosti paketa
Nad 501,00 EUR 5,36 EUR + 0,30 % od vrednosti paketa

Lastni prevzem

Blago lahko prevzamete tudi v trgovini Emil Frey Avtocentra (poleg avtopralnice) na lokaciji Baragova ulica 7, 1000 Ljubljana.

Cene in načini plačila

Vse cene so izražene v EUR z vključenim ddv. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen. Veljajo cene, ki jih kupec potrdi ob nakupu v spletni trgovini.

Kupnino je mogoče poravnati na naslednje načine:

Hitri kredit (Summit Leasing Slovenija)

Nakup na obroke s pomočjo Hitrega kredita preko Summit Leasing Slovenija je možen pod trenutno veljavnimi določili in pogoji za hitri potrošniški kredit kreditodajalca Summit Leasing Slovenija d.o.o., Flajšmanova 3, 1000 Ljubljana.

Stranka za sklenitev kredita potrebuje osebni dokument, davčno številko, bančno kartico in mobilni telefon za potrditev svoje telefonske številke.

Osnovni pogoji za nakup:

Lastnosti obročnega plačila:

 

Tabela 2: Primer izračuna za Hitri kredit Summit Leasing do 3.000 EUR s stroški odobritve, zavarovanja in obrestne mere

12 mesecev 24 mesecev 36 mesecev
Vrednost predmeta financiranja 500 € 1.000 € 2.000 €
Višina pologa 0 € 0 € 0 €
*Višina mesečnega obroka 46,46 € 48,37 € 67,20 €
Letna kreditna obrestna mera 8 % 8 % 8 %
Strošek odobritve 15,00 € 25,00 € 50,00 €
Zavarovanje terjatev 20,57 € 50,38 € 112,98 €
**EOM 19,44 % 14,54 % 12,84 %
Skupni znesek plačila 557,50 € 1.160,83 € 2.419,20 €

*Strošek odobritve in zavarovanje terjatev sta porazdeljena med obroke.
**EOM (=efektivna obrestna mera). EOM je izračunana na podlagi zneska in trajanja kredita, stroškov odobritve, zavarovanja terjatev in trenutne veljavne obrestne mere. Morebitni dodatni stroški, ki nastanejo v primeru, da stranka ne izpolnjuje pogodbe, niso vključeni v izračun EOM. EOM v reprezentativnem primeru izračunan na dan 19.11.2021.

Pred nakupom se lahko pri osebju trgovine Emil Frey Avtocenter na lokaciji Baragova 7, Ljubljana oz. na 01/5883 682 ali e-trgovina@emilfrey.si posvetujete o znesku obroka, ki bi vam najbolj ustrezal in preverite trenutno veljavne pogoje, ali si sami izdelajte načrt odplačevanja na tej povezavi.

Promocijska koda

Promocijska koda ob nakupu v naši spletni trgovini prinaša dodatne ugodnosti. Kupec lahko promocijsko kodo za popust prejme na spletni strani, v promocijskem letaku, prek elektronskega sporočila, družbenih omrežij ali drugih medijev. Ob pridobitvi promocijske kode so navedeni tudi pogoji koriščenja te kode. Popusti se med seboj ne seštevajo in veljajo glede na maloprodajno ceno.

Promocijsko kodo lahko kupec uporabi tako, da v spletni trgovini izbere želene artikle in jih doda v nakupovalno košarico ter nadaljuje postopek nakupa s klikom na gumb “Na blagajno”. Ko izbere vrsto plačila in način dostave, v polje ‘Vnesi kodo za popust’ vpiše promocijsko kodo; ob pravilnem vnosu promocijske kode in potrditvi le-te se bodo v naročilu zabeležile ugodnosti in ustrezno zmanjšal končni znesek računa.

Varnost osebnih podatkov

Kot kupec sem seznanjen/a, da upravljalec osebne podatke zbira, obdeluje, uporablja, posreduje, hrani in varuje v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in veljavno Politiko zasebnosti v družbi, ki je dostopna na spletni strani www.emilfrey.si ter v vseh poslovnih enotah upravljalca, kjer lahko kupec poda svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za druge namene (kupcu prilagojeno neposredno trženje z oblikovanjem profilov, preverjanje kupčevega zadovoljstva, itd.).

Reševanje potrošniških sporov

Skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) prodajalec kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov priznava Evropski center za reševanje sporov, Ljubljana, elektronski naslov: info@ecdr.si, telefonska številka: 08 205 65 90.

Emil Frey Avtocenter d.o.o na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.