5 vprašanj, ki vam jih bo postavil naš prodajalec pnevmatik

Ker imamo širši pregled nad ponudbo, vam lahko dobro svetujemo

Vsak dober prodajalec vozil in pnevmatik vam bo ob srečanju zastavil nekaj vprašanj. Upošteval bo vaše odgovore in vam iz široke ponudbe pnevmatik predlagal tiste, ki najbolje ustrezajo odgovorom na ta vprašanja. Naši strokovnjaki za avtoplašče imajo bogate izkušnje in vam bodo zato lahko iz naše pestre ponudbe predlagali izdelek, ki bo pravi za vas in vaš avto.

  1. Kakšen avto vozite?

Ste lastnik ali lastnica manjšega osebnega vozila, družinskega avta, SUV-ja, športnega avta ali lahkega dostavnega vozila? Vsako vozilo zahteva pnevmatike po svoji meri.

  1. Kakšen je vaš slog vožnje?

Gume, ki vam jih bo svetoval naš strokovnjak, bodo primerne za vaš način vožnje. Nasvet bo odvisen od tega, ali ste umirjen voznik ali imate raje dinamičen slog vožnje, če vozite predvsem v mestu ali pa se večkrat vozite tudi po poteh izven urejenih cestnih površin.

  1. Kako pogosto vozite in na kakšnih razdaljah?

Pomembno je tudi, ali pogosto delate daljše vožnje ali pa ste na poti le ob koncu tedna. Glede na ta podatek bo naš strokovnjak ocenil, kakšna vrsta gume je za vas najbolj primerna.

  1. V kateri podnebni regiji živite?

Podnebna regija je pomemben podatek, ko se odločate za izbiro zimskih in letnih ali celoletnih pnevmatik. Nasvet pri nakupu gum bo drugačen za Gorenjca kot za Primorca in spet drugačen za tistega, ki stanuje na področjih, do koder zimska služba potrebuje veliko časa.

  1. Kako globoko ste pripravljeni seči v žep? 

Pri izbiri pnevmatik je na prvem mestu vedno varnost, vendar pa je razmerje med kakovostjo in ceno zagotovo pomemben dejavnik pri vsakem nakupu – tudi pri kupovanju gum. Naši izkušeni prodajalci pnevmatik vam bodo znali svetovati, pri katerih gumah je to razmerje najbolj v korist kupca, prav tako pa bodo znali predstaviti in utemeljiti vrednost tistih avtoplaščev, ki sodijo v premium razred.