KDAJ

od petka 2. junija do nedelje 4. junija 2023 med 9:00 in 19:00 uro

Vstop na dogodek je brezplačen.

Vstopite v svet skupine Emil Frey in se pustite zapeljati 12 avtomobilskim znamkam in 3 znamkam gospodarskih vozil, ki s svojimi vozili in storitvijo nove mobilnosti Free2move ponujajo nadvse raznolik spekter vozniških želja in potreb osebne in gospodarske mobilnosti.

Pridružite se nam na atraktivnih, tehnoloških, terenskih in električnih avtomobilskih doživetjih. Čakajo vas slovenske avtomobilske premiere, več kot 70 razstavnih in testnih vozil, praktične vozniške delavnice in druženja s strokovnjaki, animacije za otroke in še mnogo več.

Doživite avtomobile skozi tisto najboljše, kar vam lahko ponudijo, to je nepozabno vozno doživetje.

Pridite in doživite spektakel nove avtomobilske dobe!

PRIJAVI SE

EMIL FREY
DINAMIČNI
AVTOSALON

PROGRAM

Emil Frey dinamični avtosalon bo ponudil vse, od izbire novega družinskega avtomobila do pogleda v prihodnost in srečanja z avtomobilskimi sanjami v živo. Na njem ste dobrodošli prav vsi.

Vsaka avtomobilska znamka skupine Emil Frey bo ponudila svoj razstavni oder, svojo predstavo vsebine in svoje kilometre doživetij.

V sedmih vozniških modulih boste lahko spoznali vse, kar zmorejo sodobni avtomobili.

To bo avtomobilski salon doživetij: digitalnih, električnih, svetlobnih, mehanskih in vozniških!

Pridite, doživite in preizkusite različne pogone, značaje in zmogljivosti avtomobilske raznolikosti!

Na nobenem slovenskem avtomobilskem salonu doslej obiskovalci niso imeli priložnosti preizkusiti razstavljenih avtomobilov. Tokrat bodo to priložnost dobili, in sicer v sedmih vozniških modulih AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, kjer bodo lahko v varnem okolju sedli za volan.

1
2
3
4
5
6
7
1
ELEKTRIČNA IZKUŠNJA
Na tem modulu boste lahko preizkusili vse prednosti električnega pogona. Zveznost pospeška s hipno dostavo navora na kolesa in izjemno uglajeno vožnjo ter lahkotno upravljanje z elektrodinamičnim pogonom.
2
ZABAVNI PARK CESTNIH TERENCEV
Na makadamski gorski stezi z večjimi neravninami, prekopi, jamami in prečnimi nakloni boste lahko preizkusili zmogljivosti cestnih terencev in križancev ter prednosti štirikolesnega pogona oz. elektronskih sistemov za pomoč pri premagovanju strmin.
3
PRIMERJAVA POGONOV
Na spolzki površini pri vzpenjanju v klanec boste lahko preizkusili ključne razlike med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom na letnih pnevmatikah. Zanimiv preizkus je odlična vaja tudi za pridobivanje natančnih vozniških občutkov.
4
PRESKUS VARNOSTNIH SISTEMOV
Preizkus, v katerem se boste prepričali, kako avto s svojimi radarskimi tipali, kamero in drugimi tipali zmore preprečiti nalet v drugo vozilo, ki ga predstavlja naletna tarča ter preizkusili temeljna sistema aktivne varnosti - ABS in ESC.
5
BOČNI ZDRS
Na tem preizkusu boste doživeli aktivno pomoč sistema ESC in v nadzorovanih okoliščinah dodatno izpilil svoje vozniške veščine pri stabilizaciji avtomobila.
6
TESTNE VOŽNJE NA CESTI
Na testnih vožnjah na cesti boste občutili razlike med posameznimi modeli in karoserijskimi različicami ter pogoni. Videli boste, kako so avtomobili pregledni, udobni in tudi pametni oziroma odzivni.
7
TERENSKA VOŽNJA
Na terenskem poligonu se boste lahko prepričali, kaj zmorejo pravi avtomobilski alpinisti, ko pod kolesi izgine cesta. Prečili boste vodno oviro, speljevali v blatu in plezali preko strmine.

Največja avtomobilska imena na enem mestu

Od nemške dovršenosti in tehnike do francoskega šarma in udobja, od vrhunskega italijanskega oblikovanja do japonske izpiljene mehanike in zanesljivosti. Obiskovalci dinamičnega avtomobilskega salona ne boste razočarani. Tudi zato ne, ker bo dinamični avtomobilski salon Emil Frey na 66.000 kvadratnih metrih AMZS Centra varne vožnje Vransko v soj žarometov pripeljal tudi tehnološke posebneže, robustne delovne stroje Unimog in električne tovornjake Mercedes-Benz, na ogled pa bo tudi kakšen starodobnik, ki bo podčrtal tradicijo zvenečih avtomobilskih imen.

OSEBNA VOZILA

 • Abarth: 595e
 • Alfa Romeo: Giulia, Stelvio, Tonale
 • Citroën: AMI, AMI Cargo, C4, C4 X, ë-C4 X, C5 Aircross, C5X
 • DS: DS 4,DS 3 E-TENSE, DS 4 E-TENSE,  DS 7 E-TENSE 300 4×4
 • Fiat: 500 x, 500 X Sport, Panda 4×4 Cross, Tipo
 • Honda: Civic, CR-V AWD, HR-V
 • Jeep: Avenger, Compass, Compass S, Gladiator 4×4, Renegade, Wrangler Rubicon
 • Mercedes-Benz: EQA, EQB, EQE, GLA, GLB, razred S, razred C, razred T, GLE, GLC, Mercedes-AMG CLA Coupe, Mercedes-AMG C 43 4MATIC, EQE, razred G, EQS, Mercedes-AMG SL, Mercedes-AMG GT 4-Door
 • Mitsubishi: ASX, Eclipse Cross PHEV 4×4, Space Star
 • Peugeot: 208 Rally, 308, 308 SW, 408, 508 PSE, e-2008, 3008, 3008 Hybrid4

FREE2MOVE

Z voziloma Citroën Jumper in DS4 se bo predstavila tudi platforma mobilnosti Free2move. Mobilna aplikacija in spletna platforma Free2move omogočata tako posameznikom kot podjetjem, da v nekaj enostavnih korakih najamejo vozilo, ki ga potrebujejo.

GOSPODARSKA VOZILA

 • Mercedes-Benz eActros, Actros L Edition 3, Arocs, Unimog
 • Fuso Canter

Varnost v prometu

Skupina Emil Frey želi slovenskim voznikom na tem avtomobilskem spektaklu podariti tudi dodatno znanje, spomine in izkušnje.

Ker je dober avto najbolj učinkovit in varen v rokah varnega voznika in ker v skupini Emil Frey vemo, da smo promet najprej ljudje, bomo v sodelovanju z izkušenimi inštruktorji AMZS Centra varne vožnje v okviru dinamičnega salona poleg pestrih vozniških modulov ponudili tudi posebne izkušnje, v katerih bodo obiskovalci lahko izkusili občutke, ki jih na cesti vodijo v past. Nadeli si boste lahko pijana očala, se naučili tehnike reševanja iz prevrnjenega vozila in sedli v virtualni svet simulatorja vožnje.

 

Otroški kotiček

Mobilnost se začne s prvimi koraki, zato smo pripravili tudi vrsto zanimivih prometnih doživetij za otroke, od kolesarskega poligona do vožnje z električnimi avtomobilčki in ustvarjalnih avtomobilskih delavnic.

PRIJAVI SE

Pridržujemo si pravico do spremembe programa in razstavnih vozil.